Почетна страна
О суду
Судски поступци
Судске писарнице
Преузимање докумената
Таксена тарифа
Вести и саопштења
Односи са јавношћу
Информатор
Унутрашњи акти суда
Судска пракса
Oгласна табла
Јавни конкурси
Приступ информацијама
Помоћ у поступцима
Медијација
Узбуњивачи
Притужбе странака
Заштита права на суђење у разумном року

Јавне набавке
Портал судова Србије
Контакт са нама
Питања и одговори
Наде Матић 4
31102 Ужице

  

Почетна » Вести и саопштења » Вести

25 Октобар 2013, Саопштење за јавност - Дан отворених врата

  РЕПУБЛИКА СРБИЈА
  OСНОВНИ И ВИШИ СУД У УЖИЦУ
  ПРИВРЕДНИ СУД У УЖИЦУ
  Дана 25.10.2013. године
  УЖИЦЕ

  САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

  ПОВОДОМ ЕВРОПСКОГ ДАНА ЦИВИЛНЕ ПРАВДЕ
  У ОСНОВНОМ, ВИШЕМ И ПРИВРЕДНОМ СУДУ У УЖИЦУ
  ОДРЖАНА ЈЕ МАНИФЕСТАЦИЈА   
  ,,ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА“

  Основни, Виши и Привредни суд у Ужицу, у петак 25.октобра 2013.године обележили су Европски дан цивилне правде, манифестацијом ,,Дан отворених врата“.

  Циљна група ове манифестације били су ученици четврте године средњих школа у граду,  Ужичке гимназије и Економске школе Ужице.

  Госте су поздравиле в.ф. председника Основног суда у Ужицу Бранка Јанковић, в.ф. председника Вишег суда у Ужицу Верица Пантелић и в.ф. председника Привредног суда у Ужицу Зорица Брајовић.

  Ученици су имали прилику да се кроз обилазак сваког суда посебно упознају са радом суда, функционисањем правосудног система, сазнају више о својим правима и обавезама у остваривању судске заштите, и судије су настојале да ученицима кроз практичне примере приближе ток судског поступка.

  Након одржане манифестације ученици су кроз анкету изразили своје мишљење о посети судовима и дали сугестије шта би у будућности желели да виде и сазнају о раду судова.

  Обележавање Европског дана цивилне правде иницирано је од стране Европског већа, на темељу Препорука европских министара правде. На основу иницијативе и препорука, заменици министара Савета Европе су 05. јуна 2003.године донели одлуку да се у сарадњи са Европском комисијом за ефикасност правосуђа Савета Европе (ЦЕПЕЈ) установи Европски дан цивилне правде. Овај дан има за циљ да грађанима приближи правосудни систем, како би им се учинио доступнијим, да им пружи могућност да боље разумеју своја права и упознају средства која им стоје на располагању ради остваривања њихових права, као и да подигне ниво јавног и транспарентног рада правосуђа.

  Одржавање ове манифестације подржао је Високи савет судства.

  ОСНОВНИ И ВИШИ СУД УЖИЦЕ
  ПРИВРЕДНИ СУД УЖИЦЕ

@ 2011. Основни суд Ужице