Почетна страна
О суду
Судски поступци
Судске писарнице
Преузимање докумената
Таксена тарифа
Вести и саопштења
Односи са јавношћу
Информатор
Унутрашњи акти суда
Судска пракса
Oгласна табла
Јавни конкурси
Приступ информацијама
Помоћ у поступцима
Медијација
Узбуњивачи
Притужбе странака
Заштита права на суђење у разумном року

Јавне набавке
Портал судова Србије
Контакт са нама
Питања и одговори
Наде Матић 4
31102 Ужице

  

Почетна » Вести и саопштења » Вести

22 Октобар 2015, Саопштење за јавност - Дан отворених врата 2015

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Coat_of_arms_of_Serbia_small.svg/330px-Coat_of_arms_of_Serbia_small.svg.png`  

  РЕПУБЛИКА СРБИЈА
  ОСНОВНИ СУД У УЖИЦУ
  Дана: 22.10.2015. године
  УЖИЦЕ

  САОПШЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Поводом 25.октобра Европског дана цивилне правде, данас је у Основном суду у Ужицу, већ трећу годину за редом, организована манифестација “Дан отворених врата“.

  Основни суд у Ужицу данас су посетили представници Удружења инвалида церебралне и дечије парализе Ужице, који су у отвореној и непосредној комуникацији са представницима суда могли да се упознају са радом суда, функционисањем правосудног система, да сазнају више о својим правима и обавезама у остваривању судске заштите, као и да добију одговоре на многа друга питања која ће им приближити рад суда.

  Када се говори о особама са инвалидитетом, овакав вид њиховог упознавања са својим правима и начином њиховог остваривања од посебног је значаја, како у Удружењу истичу. Пре свега у домену права која се односи на спречавање дискриминације и дискриминаторног поступања. Овакав начин непосредног упознавања са могућностима остваривања својих права најефективнији је с обзиром да подразумева непосредно учешће чланова Удружења у манифестацијама као што је ова.

  Такође, Основни суд у Ужицу путем степеничне платформе (лифта) омогућио је особама са инвалидитетом самосталан приступ у зграду овог суда и предузима све потребне мере како би посао који имају у суду обавили на доступан и ефикасан начин, чиме на још један начин доприноси побољшању положаја и остваривању равноправности ове популације.

  Портпарол
  Основног суда у Ужицу
  Јелена Чуповић

 

 

@ 2011. Основни суд Ужице