Почетна страна
О суду
Судски поступци
Судске писарнице
Преузимање докумената
Таксена тарифа
Вести и саопштења
Односи са јавношћу
Информатор
Унутрашњи акти суда
Судска пракса
Oгласна табла
Јавни конкурси
Приступ информацијама
Помоћ у поступцима
Медијација
Узбуњивачи
Притужбе странака
Заштита права на суђење у разумном року

Јавне набавке
Портал судова Србије
Контакт са нама
Питања и одговори
Наде Матић 4
31102 Ужице

  

Почетна » Вести и саопштења » Вести

21 Октобар 2016, Саопштење за јавност - Дан отворених врата 2016

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Coat_of_arms_of_Serbia_small.svg/330px-Coat_of_arms_of_Serbia_small.svg.png`  

  РЕПУБЛИКА СРБИЈА
  OСНОВНИ СУД У УЖИЦУ
  Су VIII 42-141/2016
  Дана 21.10.2016. године
  УЖИЦЕ

   

  САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

   

  Поводом 25.октобра Европског дана цивилне правде, данас је у Основном суду у Ужицу, већ четврту годину за редом, организована манифестација ,,Дан отворених врата“.

  Основни суд у Ужицу данас су посетила деца и млади, који су корисници услуга Дома за децу и омладину Петар Радовановић Ужице, са представницима те установе.

  Учесници манифестације били су и представници Центра за социјални рад Ужице, Основног јавног тужилаштва и Центра за развој услуга социјалне заштите ,,Кнегиња Љубица“ Крагујевац-Јединице за подршку деци у кривичном поступку.

  У отвореној и непосредној комуникацији са председником суда, судијом кривичног одељења овог суда и осталим учесницима ове манифестације, деца и млади су имали прилику да се упознају са радом суда, функционисањем правосудног система, да сазнају више о својим правима и обавезама у остваривању судске заштите, као и да добију одговоре на многа друга питања која ће им приближити рад суда и начин сарадње између суда и наведених институција.

  Обележавање Европског дана цивилне правде иницирано је од стране Европског већа, на темељу Препорука европских министара правде. На основу иницијативе и препорука, заменици министара Савета Европе су 05. јуна 2003.године донели одлуку да се у сарадњи са Европском комисијом за ефикасност правосуђа Савета Европе (ЦЕПЕЈ) установи Европски дан цивилне правде. Овај дан има за циљ да грађанима приближи правосудни систем, како би им се учинио доступнијим, да им пружи могућност да боље разумеју своја права и упознају средства која им стоје на располагању ради остваривања њихових права, као и да подигне ниво јавног и транспарентног рада правосуђа.

  Одржавање ове манифестације подржао је Високи савет судства.

  Портпарол
    Јелена Чуповић

@ 2011. Основни суд Ужице